Logo SecWise wit

Informatiebeveiliging: CyberRisico QuickScan

Ieder bedrijf is uniek. Dat maakt iedere situatie en vraag uniek. Voor iedereen geldt wel: je moet ergens beginnen!

Zeker bij informatiebeveiliging is niets doen geen optie. Maar waar begin je en waar begin je aan? Zaken kunnen al snel complex kijken als je het hebt over hackers, AVG, infrastructuur of ISO27001.

De risicoanalyse legt de vinger op de zere plek

Om deze complexe zaken overzichtelijk te maken, heeft SecWise de CyberRisico QuickScan ontwikkeld. Hiermee krijg jij als ondernemer inzicht in de belangrijkste risico’s op het gebied van informatiebeveiliging binnen jouw onderneming. De risicoanalyse legt de vinger op de zere plek, zodat jij weet waarop je moet focussen om de informatiebeveiliging te waarborgen. Dat is belangrijk voor jouw klanten, relaties en niet in de laatste plaats, je eigen onderneming.

Man kijkt naar computerscherm met een risicoanalyse voor informatiebeveiliging

Drie elementen binnen de informatiebeveiliging

De CyberRisico QuickScan richt zich op 3 elementen:

Mensen en awareness

Informatiebeveiliging gaat verder dan alleen de technieken erachter. Een belangrijke factor is het creëren van bewustwording bij medewerkers om de IT-omgeving veilig te houden. SecWise betrekt medewerkers bij het proces en maakt ze bewust van de gevaren.

Techniek en infrastructuur

SecWise is specialist in het technische aspect van informatiebeveiliging. De inrichting van de ICT-infrastructuur is bepalend voor de bedrijfsprocessen. SecWise komt daarom altijd tot een oplossing op maat voor jouw onderneming.

Processen/wet- en regelgeving

Met een goed managementsysteem voor informatiebeveiliging, krijg je grip op de processen, wordt de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd en worden privacy incidenten voorkomen. SecWise helpt met een traject naar een goed managementsysteem.

Een risicoanalyse wordt getoond op een tablet voor informatiebeveiliging

Hoe werkt de CyberRisico QuickScan?

In een interactieve sessie met het management en de medewerkers, aangevuld met informatie van jouw IT-leverancier, wordt een eerste analyse gemaakt van de digitale risico’s van jouw organisatie. Het resultaat wordt samengevat in een risicoanalyse die met je wordt besproken. Zo weet je waar jouw organisatie cyberrisico’s zitten. Samen met SecWise bespreek je welke strategische vervolgacties genomen gaan worden om de informatiebeveiliging naar een hoger niveau te tillen.

Neem direct contact op voor het maken van een afspraak en al jou vragen over de CyberRisico QuickScan.