Logo SecWise wit

Cybersecurity

Informatie is de motor van iedere onderneming. Daarom wil je er ook goed op passen, want zonder informatie staat je bedrijf stil!

Jij bent niet de enige die jouw informatie belangrijk vindt: ook hackers kunnen er veel geld mee verdienen. Door jouw informatie te verkopen als waardevolle persoonsgegevens of bijvoorbeeld door jouw informatie te gijzelen voor losgeld. Zaak dus om jouw waardevolle informatie goed te beschermen!

Wat is cybersecurity?

Cybersecurity gaat om het beschermen van belangrijke gegevens en systemen tegen aanvallen. Het begrip omvat verschillende onderdelen om te beveiligen, zoals:

  • Werkplekbeveiliging: het zorgen voor beveiliging van systemen en gegevens te bereiken via de werkplek.
  • Netwerkbeveiliging: het beveiligen van de toegang tot het bedrijfsnetwerk en de (kwetsbare) systemen die hierop zijn aangesloten
  • Informatiebeveiliging: beschermen van gegevens die of privacy of bedrijfsgevoelig zijn tegen ongeautoriseerde toegang, het wijzigen en te zorgen dat het beschikbaar is
  • Systeembeveiliging: beschermen van de systemen die de bedrijfscontinuïteit waarborgen
  •  Fysieke beveiliging: beschermen tegen inbreuk op netwerk en/of locaties en diensten
Computerscherm toont programmeercodes voor cybersecurity

Waar draait cybersecurity om?

Goede cybersecurity bestaat uit meerdere lagen van bescherming die zijn verspreid over computers, netwerken, programma’s en data die veilig moeten blijven. De samenwerking van mensen, processen en technologie zorgen voor een effectieve verdediging tegen cyberaanvallen.

Mensen

Het is belangrijk om de gebruikers van de systemen te trainen in de basisprincipes van gegevensbeveiliging en ervoor te zorgen dat ze deze principes naleven.

Processen

Voor de bedrijfscontinuïteit is het belangrijk dat er binnen de organisatie een beleid is over hoe wordt omgegaan met cyberaanvallen en hoe het noodherstel wordt uitgevoerd.

Technologie

Computers, slimme apparaten, routers, netwerken en de cloud worden door middel van technologie zoals firewalls en antivirussoftware beschermd tegen cyberaanvallen.

Cybercrime. Cybersecurity

Waarom is cyber security belangrijk?

Nederland digitaliseert steeds verder. ICT wordt op grotere schaal toegepast. Deze ontwikkelingen bieden veel goede voordelen voor economische groei, maar er ontstaan ook dreigingen waar zonder beveiliging en goed beleid, niets tegen gedaan kan worden.

Dagelijks ontstaan beveiligingslekken en worden er aanvallen uitgevoerd door professionele hackers. Daarom is het belangrijk om daartegen beschermd te zijn als bedrijf.

 

SecWise Cybersecurity is de specialist die je vraagt als je wilt weten of jouw informatie veilig in jouw bedrijf is. Wij helpen met inzicht, advies en oplossingen. Neem contact met ons op. Die waardevolle eerste stap kost je niks.

CyberRisico QuickScan

Snel inzicht in de belangrijkste infomatie-risico’s binnen jouw organisatie. Focus op het waarborgen van de informatiebeveiliging,

Mannelijke hacker in hoodie met laptop bezig met ransomware