Logo SecWise wit

werkwijze

SecWise adviseert ondernemers in (digitale) gegevensbescherming. Dit doen wij zo onafhankelijk mogelijk van leveranciers en/of producten en gebaseerd op internationale standaarden en best-practises. zo goed mogelijk passende bij de kennis en ervaring van de klant.

Ondersteuning

SecWise streeft ernaar dat een klant de ondersteuning van SecWise ziet als een samenwerking om tot een verbetering te komen van het bedrijf in het algemeen en natuurlijk specifiek op het gebied van informatiebeveiliging. Deze ondersteuning kan verschillende vormen aannemen die voor een groot deel afhankelijk is van de beschikbare capaciteit en het kennisniveau bij de klant. Het uitgangspunt is dat SecWise zover het mogelijk is de kennis borgt in de organisatie zodat men niet afhankelijk wordt/blijft van externe kennis en ervaring.

Type samenwerkingen

SecWise heeft in de basis 4 manieren om de opdracht uit te voeren;

  • Implementatie
  • Ondersteuning
  • Aanreiken, begeleiden en beoordelen
  • Richting aangeven en beoordelen
 

Deze vormen van aanpak variëren van een volledige implementatie waar SecWise alle processen ontwerpt en inricht en zorgt voor borging in de organisatie, tot een minimale advisering welke onderwerpen aandacht nodig hebben en het beoordelen van de aanpak na het oppakken van die onderwerpen door het bedrijf.

Werkwijze

SecWise streeft ernaar om elke afgesproken stap een tastbaar resultaat en een geborgde situatie achter te laten. Dit doe we door continue te kijken welke stappen er nu genomen moeten worden en of de uitgevoerde werkzaamheden goed geborgd zijn. Deze werkwijze is hiernaast afgebeeld.

 

Slim samenwerken

SecWise heeft veel ervaring met het implementeren van allerlei maatregelen, organisatieveranderingen, risico management en architectuurvraagstukken en ook het uitvoeren van technische en (project)management taken. Dit in het MKB maar ook in de corporate omgeving. Al deze praktische ervaring, maar ook onze netwerken en relaties met hele specifieke kennis nemen wij mee in onze opdrachten. Hierdoor kan SecWise functioneren als een “one stop shopping” advies ondersteuning. Kennis waarin we extra kennis of concrete uitvoering nodig hebben of adviseren kunnen we snel vinden en opschakelen. Hierdoor kunnen we kritisch met de klant mee blijven denken over de vraag, de maatregelen en de concrete uitvoering vanuit het bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Penetratietesten, inrichten werkplekbeheer, verzekeringen, strategie en visie management en het uitvoeren van certificeringsaudits. Dit zorgt ervoor dat SecWise onafhankelijk kan blijven adviseren bij de klant zonder uitvoeringsverantwoordelijkheid te dragen. Daardoor kan het risico op het keuren van eigen vlees worden voorkomen.

Team geeft elkaar een high five omdat ze de digitale veiligheid van het bedrijf op orde hebben

CyberRisico QuickScan

Snel inzicht in de belangrijkste informatierisico’s binnen jouw organisatie. Laat een scan doen op techniek en menselijk gedrag binnen jouw organisatie!

Mannelijke hacker in hoodie met laptop bezig met ransomware