Grip op je netwerk

Ieder bedrijf heeft een computernetwerk. Bij de zzp’er is dat netwerk vaak relatief eenvoudig en overzichtelijk. Bij een groter MKB-productiebedrijf met meerdere locaties is het computernetwerk complexer. Maar iedereen wil graag dat de informatie in dat computernetwerk veilig is opgeslagen en dat hackers en cybercriminelen daar niet bij kunnen.

Plaats digitale branddeuren

Fysieke branddeuren zorgen ervoor dat als er brand uitbreekt het vuur zich minder snel kan verspreken. Ditzelfde geldt voor digitale branddeuren. In vakjargon wordt dit netwerksegmentatie genoemd. Dit houdt in dat een deel van het netwerk wordt afgesloten bij een virusuitbraak. Door het plaatsen van firewalls wordt het verkeer tussen groepen in het netwerk geblokkeerd. Hierdoor kan een virusuitbraak niet het hele netwerk bereiken.

Digital Highway
Wifi router on a table smart connection

Beveilig jouw internet

Om te voorkomen dat cybercriminelen jouw bedrijf kunnen gijzelen of informatie kunnen stelen, is grip op het IT-netwerk van groot belang voor iedere onderneming.

Hoe veilig is jouw wifi-netwerk? Het aantal apparaten dat wordt gekoppeld aan het wifi-netwerk wordt steeds groter en daarmee wordt wifi-beveiliging steeds belangrijker. Als cybercriminelen toegang krijgen tot jouw wifi-netwerk, loop je grote risico’s. Ze krijgen toegang tot bestanden en apparaten, kunnen virussen op de computers zetten en bankgegevens onderscheppen.

Kijk eens rond

Hoe zijn de zaken in jouw onderneming geregeld? Wie heeft er bijvoorbeeld allemaal toegang tot het wifi-netwerk? Met wie worden mappen en bestanden gedeeld? En hoe is de toegang tot systemen geregeld? Hoe worden back-ups gemaakt? Wat wordt er gedaan met spam? Door jezelf deze vragen te stellen en eens goed rond te kijken in de organisatie wordt het duidelijk waar de kwetsbaarheden liggen.

computer at modern office
Back view of female hacker get access denied

Cybercriminaliteit is overal

Bij grote bedrijven is de netwerkbeveiliging meestal wel op orde. Maar de systemen bij het mkb zijn over het algemeen nog steeds kwetsbaar voor cyberaanvallen. Kleinere organisaties denken vaak dat ze niet de moeite waard zijn om aan te vallen, maar veel aanvallen zijn willekeurig. 1 op de 3 mkb-bedrijven krijgt te maken met aanvallen door gevaarlijke virussen. Juist omdat de netwerkbeveiliging van deze bedrijven kwetsbaarder is. Daarom helpt SewWise ook de kleinere ondernemers met digitale veiligheid.

Heb jij je digitale zaakjes op orde? Laten we eens in gesprek gaan over jouw netwerkbeveiliging.

CyberRisico QuickScan

Snel inzicht in de belangrijkste infomatie-risico’s binnen jouw organisatie. Focus op het waarborgen van de informatiebeveiliging,

Male hacker in hood holds laptop, front view