Logo SecWise wit

Microsoft 365

Je bent met het bedrijf overgestapt op Microsoft 365. Word, Excel en Outlook werken en de mailtjes komen binnen op de computer en mobiel. Top geregeld! Of niet? Het lijkt alsof alles nu goed geregeld is, maar toch is het belangrijk om je Microsoft 365 omgeving door een specialist te laten aanpassen op cybersecurity.

De cloud is geen back-up

Een veelgehoorde mythe is: ‘Mijn bestanden staan nu in de cloud, dus de back-up is geregeld’.

Dit is niet waar. De cloud is geen back-up. Om bedrijfsprocessen niet in gevaar te brengen en om datalekken te voorkomen, is het belangrijk om zelf nog voor te zorgen dat er geen bestanden of data kwijtraken.

Kijk eens op de pagina (Cloud) back-up voor meer informatie over het maken van back-ups en wat SecWise daarin voor jou kan betekenen.

Cloud Service Concept
Password on screen

Meer dan een gebruikersnaam en wachtwoord

Een goede authenticatie zorgt ervoor dat alleen de gebruikers toegang tot gegevens krijgen en dat onbevoegden buiten de deur blijven. Een gebruikersnaam en wachtwoord volstaan daarbij al lang niet meer. Samen met jou kijkt SecWise naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie om inloggen zo veilig mogelijk te maken met zo min mogelijk gedoe.

Kijk eens op de pagina Passwordmanagement voor meer informatie over het beheer van wachtwoorden en andere mogelijkheden.

Iedereen de juiste toegangsrechten

Het kan heel makkelijk lijken om alle medewerkers toegang te geven tot veel of zelfs alle gegevens, zeker bij kleinere ondernemingen komt dit vaak voor. Toch zijn er talloze voorbeelden uit het verleden waarbij dat voor de ondernemer in kwestie niet goed afliep.

Het is belangrijk om Microsoft 365 programma’s zoals SharePoint en OneDrive zo in te richten dat iedereen toegang krijgt voor dat wat ze nodig hebben.

De cyberrisico-specialist van SecWise neemt je mee in de juiste inrichting van jouw 365-omgeving.

Talking online
Emails list on a laptop screen, office background

Veilig mailen

De mail is in bijna geen enkele organisatie meer weg te denken als belangrijkste communicatiemedium. E-mail is dan ook een van de meest populaire middelen om digitaal in te breken bij organisaties. SPAM en phising zijn hele bekende manieren, maar ook virussen en bijlagen met malware worden via dit medium verspreid. Om te voorkomen dat via één e-mailbericht de hele organisatie op zijn kop staat, is het belangrijk om de mail goed te beveiligen. SecWise besteedt aandacht aan het beveiligen van jouw e-mail en kijkt verder dan alleen de e-mailomgeving.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van het belang van digitale veiligheid. SecWise schiet te hulp bij het inrichten van een veilige Microsoft 365 omgeving. Aanvullend kan SecWise ook bedrijfsspecifieke oplossingen invoeren voor praktisch en veilig werken.

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van veilig werken met Microsoft 365? Neem dan contact op. De cybersecurity-specialist vertelt er graag over.

CyberRisico QuickScan

Snel inzicht in de belangrijkste infomatie-risico’s binnen jouw organisatie. Focus op het waarborgen van de informatiebeveiliging,

Mannelijke hacker in hoodie met laptop bezig met ransomware