Trainingen

Een cyberaanval vindt in 85% van de gevallen plaats door een onbewust onbekwame handeling van een medewerker. Iemand kan heel goedbedoeld een bestand openen, doorsturen of informatie op een (phising)site achterlaten en daarmee onbedoeld de deur openzetten voor een hacker om binnen te komen.

Security awareness training

Cybersecurity-trainingen aan medewerkers zijn van essentieel belang voor ondernemingen die regelmatig te maken krijgen met cyberaanvallen. Door medewerkers te laten zien wat de waarde van informatie in de organisatie is en te laten zien wat een hacker daarmee kan ontstaat er security awareness oftewel bewustwording.

Met voorbeelden uit de praktijk en een duidelijke uitleg wordt aan de hand van de security awareness training gedragsverandering gestimuleerd bij jouw medewerkers.

Onderwerpen als social media, hacken via wifi en DDoS aanvallen worden in de training besproken.

Deze training is geschikt voor medewerkers uit alle lagen van de organisatie. Van de directie tot de backoffice.

Cyber security
office

Zet je medewerkers op scherp

Phishing is een van de meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit. De schade die dit veroorzaakt bij bedrijven is groot. Daarom is het belangrijk om je medewerkers alert te maken op phishing.

 

Spear Phishing

Een spear phishing test is een gerichte aanval. SecWise verstuurt mails naar de medewerkers om binnen te komen, precies zoals criminele hackers dit zouden doen. In de phishing mail staat een link die de medewerker naar een valse website lokt. De e-mail lijkt betrouwbaar te zijn, doordat het zogenaamd verstuurd wordt vanuit bijvoorbeeld een leverancier of zakenpartner.

 

Rapportage van de security awareness

De uitslagen van de phishing test worden komen terug in een rapportage. Deze rapportage geeft inzicht in hoeveel medewerkers op de link hebben geklikt, hoeveel medewerkers er personalia/inloggegeven hebben achtergelaten en of er onveilige wachtwoorden worden gebruikt in de organisatie.

Aan de hand van die gegevens, gaat SecWise met jou aan de slag om de security awareness in de organisatie te verhogen.   

CyberRisico QuickScan

Snel inzicht in de belangrijkste infomatie-risico’s binnen jouw organisatie. Focus op het waarborgen van de informatiebeveiliging,

Male hacker in hood holds laptop, front view